Grunder i magen? Studer innovasjon og entreprenørskap

Å starte opp noe eget og se det vokse til en bedrift man kan leve av er noe mange drømmer om. Dersom du går med en grunder i magen og mange gode ideer i hodet, kan det være en svært god ide å studere innovasjon og entreprenørskap. Det vil gi deg skikkelig ballast når du deretter setter i gang med å iverksette grunder idéen din.

Bachelorgrad i entreprenørskap

Skal du drive for deg selv må du kunne noe om innovasjon, mye om finans og forretningsdrift og til slutt også mye om markedsføring. Med denne bachelorgraden får du nettopp slik kunnskap og mer til. Her lærer du sammenhengen mellom eventuelle kunders behov og de mulighetene du har, du får kunnskap om det å skape nye ideer samt viktig kunnskap om økonomien oppe i det hele.

Under studiet får du også muligheten til å jobbe med virkelige oppgaver hos virkelige firmaer. Dette gir deg ikke bare praktisk erfaring, men også mulighet til å bygge opp et veldig viktig nettverk. Det vil også være flere studiebesøk under hele forløpet. I tillegg kommer det gjesteforelesere, som ellers jobber med nyskapning hver dag og bringer med seg sin interessante erfaring til forelesningen.

Kunnskap om forretningsutvikling og produktutvikling er noe av det du sitter igjen med. Videre gås det også grundig igjennom fag som økonomi, forretningsjus, strategi, markedsføring, organisasjonsfag og immaterielle rettigheter. Når bacheloroppgaven er innlevert og godkjent, sitter du igjen med en solid og svært grundig administrativ utdannelse.

Ikke glem at det også er mulig å ta deler av dette studier i utlandet. Da skaffer du deg tilleggserfaring som vil gjøre seg veldig godt når du senere skal ut i arbeidslivet, og du skaffer deg kontakter som kan komme til nytte dersom du i fremtiden skal jobbe mot et mer internasjonalt marked.

Jobb etter studiet

Når dette studiet er fullført trenger du nødvendigvis ikke starte opp ditt eget. Du vil også være attraktiv for de bedrifter og ulike offentlige organisasjoner som trenger noen til å utvikle organisasjonen og produktene videre. Både næringslivet og den offentlige forvaltningen etterspør ansatte med kunnskap i nyskapning og økonomi. Det er også mulig å ta mastergrad i entreprenørskap og her finnes det flere programmer å velge mellom, både i Norge og i utlandet.

Sosialt entreprenørskap

Mange entreprenører har en ekstra tanke bak grunder ideen sin. De tenker litt lenger enn bare å finne opp noe som skal gjøre dem selv rike på kort tid. Dette kalles sosialt entreprenørskap, og både verden og Norge trenger flere slike entreprenører. En dag tar oljen slutt og da må Norge ha noe annet å leve av. Mennesker med gode ideer som kan bidra til å løse noen av alle de utfordringene verden står overfor er gull verdt. Det er utfordringer nok å ta av, som fattigdom, miljø, utdanning, helse og så videre. Sosialt entreprenørskap vil si å finne nye løsninger innenfor et slikt område. Disse entreprenørene tar i bruk kunnskap om nyutvikling og forretningsdrift for å sette i gang noe som kan bidra til å gjøre verden til et bedre sted.